a

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

Image Alt

DANUBE DELTA BLUES

Republica: Cum a ajuns Tulcea să aibă un festival de blues, la care vin nume mari ale muzicii. Cristian Antonescu, fondator Dichis’n’Blues: Poți merge în alte țări să-ți vezi pe viu muzicienii preferați, dar parcă ai vrea să-i aduci la tine acasă

La începutul toamnei, între 1 și 3 septembrie, va avea loc la Tulcea un festival de blues și jazz, la care vin nume mari ale muzicii. Pe scena ediției din acest an a Dichis’n’Blues, cea de-a șasea, vor urca, în cele 3 zile de festival, artiști internaționali precum Curtis Salgado, Mike Zito, Albert Castiglia, precum și trei trupe românești, Teodora Enache – Brody, Berti Barbera & Nicu Patoi și trio-ul lui Florin Giuglea.

„Poți merge în alte țări să-ți vezi pe viu muzicienii preferați, dar parcă ai vrea să-i aduci la tine acasă, să se mire și ei câtă lume îi ascultă într-un loc de care altminteri habar nu aveau”, spune, într-un interviu pentru Republica fondatorul festivalului, Cristian Antonescu. În cursul anilor, la ce blues-ul românesc a dat mai bun. Interesantă este reacția americanilor când primesc invitația de a cânta în acest loc îndepărat din România. „Sigur, e o uimire la început. Probabil consultă Google Maps și mereu ni se cere adresa web pentru a consulta arhiva. Dar când observă că aici au cântat bunăoară, Billy Branch ori Kenny Neal (multiplu nominalizați Grammy), îndoielile se risipesc. Din 2023 va fi și mai simplu: unde au fost și Curtis Salgado ori Mike Zito, nu poate fi rău. Unii muzicieni mi-au mărturisit că galeria foto i-a convins să accepte invitația noastră. Unii muzicieni mi-au mărturisit că galeria foto i-a convins să accepte invitația noastră. Și nu e vorba, firește, despre frumusețile Tulcei, ci despre publicul de la Dichis: entuziasmul, bucuria oamenilor, figurile lor senine și fericite sunt molipsitoare”, povestește Cristian Antonescu.

(citește tot articolul)

Post a Comment